Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τα γ-ίδια Παντελάκη μου - Part 2 - Tribute

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι κυρίες και κύριοι, παρά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες να μας βγάλουν απ τη μέση οι καταχρήσεις,οι κοιμισμένοι οδηγοί στις εθνικές οδούς και ο αρχιμαλάκας ο διαχειριστής που ξέχασε να ανάψει ΠΑΛΙ τα καλοριφέρ.
Όπως είχα διατυπώσει στο πρώτο μέρος αυτού του post, για εκείνους που δεν διαθέτουν τη στοιχειώδη νοημοσύνη και ακόμα πιστεύουν τους Έλληνες πολιτικούς και τις εξαγγελίες/υποσχέσεις τους, τελικά βρέθηκε η απάντηση, τεκμηριωμένη από τη NASA.Τα εξωγήινα βακτήρια βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στο ακατοίκητο, πολλαπλασιάζονται και τελικά καταφέρνουν το σκοπό τους : Όταν ο ξενιστής τους απαντάει θετικά στην ερώτηση "Τους πιστεύεις ακόμα;", τότε όλοι τον κοιτούν σαν εξωγήινο!Ειδικά αν γίνει εκπομπή με τέτοιους καλεσμένους, τον δημοσιογράφο τον βλέπω για Νόμπελ φυσικής και βραβείο Πούλιτζερ μαζί!
Σοβαρά τώρα, δεν θέλω να μιλήσω άλλο για πολιτική, θέλω να παπαρολογήσω βρε αδερφέ..Δικό μου είναι το Blog, ότι θέλω γράφω.Θέλω να γράψω για Ballah(μπαλίτσα, μάθε αγόρι μου απ'τον άρχοντα), θέλω να γράψω για γκόμενες/γυναίκες/κορίτσια/κοπέλες, θέλω να γράψω για μουσική, θέλω να γράψω για καταχρήσεις...Αλλά σήμερα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΡΕ! Σήμερα είναι μέρα μνήμης.Και επειδή απ'αυτή έχω μπόλικη και καλή, θέλω να γράψω αυτά που δεν έγραψα τότε, 2 χρόνια πριν..



Πολλοί ίσως έχουν απωθήσει στο πίσω μέρος του μυαλού τους τα γεγονότα, κάποιοι άλλοι θα τα έχουν πρόσφατα λόγω της πρόσφατης καταδίκης των "Ράμπο", μερικοί άλλοι θα τα έχουν σκόρπια και διαστρεβλωμένα, ακριβώς όπως τα παρουσιάζουν στα χαζοκούτια και αρκετοί(ευτυχώς) δεν θα τα ξεχάσουν ποτέ. Γεγονός πρώτο : 16άχρονος νεκρός από σφαίρα μπάτσου, και όχι απλώς μπάτσου, ΕΙΔΙΚΟΥ μπάτσου..Direct hit, χωρίς εξοστρακισμό έτσι για τα προσχήματα.Γεγονός δεύτερο : πόλεις στις φλόγες, από το ποτάμι της οργής που φούσκωσε και έγινε ορμητικός χείμαρρος. Και ως γνωστόν, οι χείμαρροι δεν κάνουν διάκριση στο τι θα παρασύρουν.Γεγονός τρίτο : η απορία.ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ?ΓΙΑΤΙ? Ήθελες να φανείς σκληρός στον νέοπα συνάδελφο? Ήθελες να βγάλεις τα απωθημένα σου απ την εφηβεία και το ξύλο που μάζευες από τα υπόλοιπα παιδιά? Ή μήπως απλά ήθελες να δείξεις το ότι έχεις εξουσία απλά επειδή το κράτος σε πληρώνει να κρατάς όπλο? Γεγονός τέταρτο : Εμ την έκανες τη μαλακία, εμ την κλιμακώνεις κιόλας..Δεν φταίω εγώ, ο κροκόδειλος που βγήκε απ τον υπόνομο με τρόμαξε και πυροβόλησα, μπορεί να σας το επιβεβαιώσει ο δικηγόρος μου.Αυτός ο ενάρετος άνθρωπος που δεν έχει πειράξει ούτε μύγα.

Επιτέλους φτάσαμε στο αγαπημένο μου. Γεγονός πέμπτο : Νέμεσις.Ενάμιση χρόνο μετά, η ατιμωρησία τελείωσε.Ενάμισης επικίνδυνος μαλάκας λιγότερος.Ο γνωστός Robocop που αγνόησε την Directive 1 και ο μισομαλάκας που απλά είχε την ατυχία να είναι συνεργάτης του και δεν είχε την ευφυία/στοιχειώδη λογική να αποτρέψει τον gringo απ'το να πατήσει τη σκανδάλη.Αλλα και πάλι είναι win/win.Επιτέλους τιμωρήθηκε και η ηλιθιότητα.Να παίρνουν σειρά οι επόμενοι παρακαλώ.



Σήμερα όμως δεν θυμόμαστε μόνο τον Αλέξη.Σαν σήμερα, 20 χρόνια πριν, μας αποχαιρέτισε και πήρε το δρόμο για την Big Greek Heaven's Band ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Αν και ποτέ δεν ήμουν από τους μεγάλους fan, πάντα κάποια κομμάτια του με ταξίδευαν, με έβαζαν σε σκέψεις, με τσίτωναν, με έκαναν ΝΑ ΝΙΩΘΩ. Eπειδή όμως δεν είμαι ειδήμων, σας παραπέμπω στον συνοδοιπόρο μου Jedi για το "καλό κατευόδιο" του ταξιδιού αυτού. Άντε και καλή τύχη μάγκες...





Εις το επανιδείν...



ΥΓ1: Ξέρω, προβλέψιμα τα τραγουδάκια.Γι'αυτό επανορθώνω : για τον Αλέξη και για τον Πάυλο

ΥΓ2: Το ντοκυμανταίρ λέει πολλά, αξίζει να δώσετε μια ώρα παρακολούθησης και αρκετή περισσότερη προβληματισμού, γιατί δυστυχώς αυτά που βλέπουμε στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού δεν απέχουν και πολύ απ το δικό μας trash-αριό.

ΥΓ3: I still miss you...Ξέρεις εσύ...