Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Τα γ-ίδια Παντελάκη μου - Part 1

Το ξέρω.Σας έλειψα.Αναπόφευκτο.Κι εμένα μου λείψατε εσείς οι 4 (και οι 10 λαθραναγνώστες).Όπως επίσης μου έλειψαν και μερικά σημαντικά πράγματα όλο αυτό τον καιρο : Χρόνος, χρήμα και έμπνευση..Η μούσα μου αποφάσισε να κάνει το ίδιο με μένα, διακοπές διαρκείας δηλαδή, και τελικά συναντηθήκαμε στο πλοίο της επιστροφής,με μελαγχολική διάθεση για αναπόληση, που είναι και η στερεή βάση για εποικοδομητικό προβληματισμό(οχι bigbrotherικές μαλακίες του στυλ : "τι χρώμα στρινγκ να βάλω για να ταιριάζει με το μπορδοροδοκόκκινο που έβαψα τα νύχια των ποδιών μου?" , εποικοδομητικό είπαμε..).
Γυρνώντας λοιπόν παρέα με τη μούσα μου, ανέμελος στο κατάστρωμα, πίνοντας κρασάκι και τρώγοντας σταφύλια(τι παπαριές γράφω θεέ μου), αναρωτήθηκα : "Τι να έχει αλλάξει άραγε από την τελευταία φορά που τα είπαμε?" . Η απάντηση με χτύπησε στο δόξα πατρί σαν το δεξί κροσέ του Μοχάμεντ Άλι : "ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ!ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ?ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ?". Όλα είναι γ-ίδια: οι μικρομεσαίοι μικραίνουν, οι κλέφτες ατιμώρητοι, οι θέσεις εργασίας μειώνονται, τα λεφτά στερεύουν, οι πολιτικοί μας δουλεύουν ψιλό γαζί, το Δ.Ν.Τ μας παίρνει και τα σώβρακα,η χώρα φαβορί για χρεοκοπία και ο Σισέ ακόμα σκοράρει(δε σας χάλασε,2 τεμάχια στο ντέρμπι-άσχετο..!)

Ωπα!Λάθος, κάτι άλλαξε και ξέχασα να το αναφέρω : Μας ξανάρθαν εκλογές! Τι? Δεν είναι κανονικές εκλογές αλλά δημοτικοπεριφερειακοτοπικοαυτοδιοικητικές? Μα πως? Αφού τα "μεγάλα κόμματα" βγάζουν δημοσκοπήσεις για το ποιο προηγείται, τα στελέχη τους δηλώνουν ότι με το που βγουν θα μας βγάλουν από τη μιζέρια μας(πως άραγε? με minigun?) και ο κάθε μαλ...αρχηγός αισθάνεται σίγουρος για τη νίκη της παράταξης.Ρε μήπως δε σας τα'παν καλά?Αυτά τα λένε πριν τις εθνικές εκλογές.
Και όμως, τελικά όλες αυτές οι φανφάρες και όλο αυτό το χρήμα που ξοδεύεται αφειδώς για προεκλογικές καμπάνιες είναι για τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης.Εδώ γελάμε...Ποια τοπική αυτοδιοίκηση ρε καρντάσια?Τοπική αυτοδιοίκηση θα ήταν αν ΔΕΝ παρεμβαίνατε εσεις με τις "κατευθυντήριες γραμμές" σας, και αφήνατε πραγματικά τους ανθρώπους που υποτίθεται πως διοικούν τον τόπο ΤΟΥΣ να κάνουν ότι αυτοί νομίζουν καλύτερο για ΑΥΤΟΝ. Τοπική αυτοδιοίκηση θα ήταν αν τα κονδύλια προέρχονταν από τους ΤΟΠΙΚΟΥΣ φορείς και όχι από την ΚΕΝΤΡΙΚΗ διαχείριση/εκάστοτε κυβέρνηση.Τοπική αυτοδιοίκηση θα ήταν αν εκλέγονταν άνθρωποι που νοιάζονται για το καλό του ΤΟΠΟΥ τους και όχι για το καλύτερο της ΤΣΕΠΗΣ τους.Χαρακτηριστικό παράδειγμα #1: τι μπορεί να προσφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση(εκτός από τόνους γέλωτα) ένας πρώην ατάλαντος μπασκετμπολίστας που σε μια πρόταση 8 λέξεων κάνει 12 λάθη? Χαρακτηριστικό παράδειγμα #2 : Η κυρα-Κούλα (βλ. http://cynical-reality.blogspot.com/2010/05/blog-post.html ) και ο trendy/casual/ψευτομποέμ 25άρης (βλ. http://cynical-reality.blogspot.com/2010/05/blog-post.html ) τι σχέση έχουν με το πρόβλημα της συσσώρευσης ανθρώπινου δυναμικού σε μη παραγωγικούς φορείς?(η απάντηση είναι προφανής : είναι μέρος του προβλήματος - Περίπτωση ΟΣΕ). Αναφέρω αυτά τα 2 τρανταχτά παραδείγματα, γιατί δυστυχώς είναι το κερασάκι στην τούρτα που μας κερνάει αυτό το θέατρο σκιών για την επόμενη παράσταση του. Ψάχνουν για τους μαλάκες που άκριτα θα ψηφίσουν την εντολή του γιάπη γιαλαμπούκα μπλε στραβόγκαβου

, του μεταφρασμένου Ελληνα καραφλοκόρακα με το παχύ μουστάκι και το πράσινο κολάν

και της κοντής με την υψωμένη γροθιά και το μαλλί του Bob Marley στη μασχάλη.

Για τον φασιστοειδή περιστεροχεσμένο χοντρομαλάκα που αυτολανσάρεται ως φωτισμένος χριστιανός, δεν ξοδεύω σάλιο γιατί θα χρειαστώ αμμοβολή να φύγει η μπόχα.

Αν λοιπόν γνωρίζετε αυτό το είδος μαλάκα, παρακαλώ τηλεφωνήστε στο 0-800-Τον-Ήπιαμε,αφήστε διεύθυνση(τη δική σας), στοιχεία(τα δικά του), τηλέφωνο( της γκόμενάς σας) και φωτογραφίες(ελεύθερου θέματος) για παρουσίαση της υπόθεσης στην εκπομπή "Οι πύλες του ανεκδιήγητου" με θέμα "Μαζοχισμός και UFO,εισαγωγή στο διαστημικό Τάντρα".Εναλλακτική επιλογή : Καλέστε τον μπόγια.Ξέρει αυτός!
Πριν λοιπόν πέσει η αυλαία αυτού του δι-part-ου κειμένου, και μαζί και τα φάσκελα όσων είχαν την έμπνευση να το διαβάσουν, θέλω να ευχαριστήσω τους φορείς και υποψηφίους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ρεπουμπλικάνικης Δημοκρατίας του Καρδιστάν και του Volius City(Jedi δικό σου ;) )για τη συμβολή τους στην ανακύκλωση χαρτιού, τον φίλο και συνοδοιπόρο Jedi για τη βοήθεια(για πολλοστή φορα) να πάρω μπροστά, το αποστακτήριο του Famous Grouse για την αδιάλειπτη παροχή αποθεματικού και τη Liverpool που με πήγε ταμείο ώστε να μπορέσω να πληρώσω τα κοινόχρηστα.




Ραντεβού σε λίγες μέρες με το Part 2



ΥΓ1 : Στο τελευταίο βίντεο, αν δεν δακρύσεις, είσαι ή ανιστόρητος/άμπαλος ή γυναίκα...
ΥΓ2 : I miss you....ξέρεις εσύ...